Foto: Cherry Pop Festival


Cherry Pop Festival u kontekstu umjetnosti te uz popratne edukativne i diskurzivne sadržaje promiče otvoreni dijalog o fenomenu ljudske seksualnosti u svim njezinim aspektima. Ovogodišnje, drugo izdanje festivala istražuje odnos između seksualnosti i rada, bilo da se radi o svijetu seksualnih radnica/ka ili radu na vlastitom seksualnom zdravlju. Festival će se održati od 16. do 18. studenog 2023. godine na lokacijama Dokukina KIC i Pogona u Zagrebu.

Filmski program festivala sastoji se od natjecateljskog, u kojem sudjeluju ukupno 33 kratkometražna filma, i popratnog programa od tri dokumentarna filma koji istražuju odnos seksualnosti i rada. Raspored održavanja filmskog programa dostupan je na internet stranicama Cherry Pop Festivala.

Zanimljiv filmski program popraćen je Cherry Pop Pan-Erotikumom kojeg čine Video instalacija ‘Gdje seks prestaje, a posao počinje?’ i prateći plesni performans, Radionica intimnosti: mašta, želja, granice, tribinu na temu Regulacija seksualnog rada u Hrvatskoj te Erotski filmski kviz Maria Kovača.