Pozivamo Vas na Međunarodnu konferenciju o Dobroj energiji i ekonomiji: transformacija lokalnih zajednica kroz suradnju energetskih zadruga i lokalnih vlasti koja se održava u Zagrebu od 30. svibnja do 1. lipnja. U sklopu trodnevne konferencije se organizira i 6. Generalna skupština Europske federacije energetskih zadruga – REScoop.eu.


Na skupu će sudjelovati 20-ak vodećih energetskih zadruga iz cijele EU, 10-ak predstavnika gradova iz EU i regije zapadnog Balkana, preko 100 domaćih i europskih stručnjaka, istraživača, praktičara, donosioca odluka, društvenih poduzetnika, inovatora, aktivista i entuzijasta koji se bave građanskom energijom, društvenom i solidarnom ekonomijom, razvojem energetski održivih zajednica i modelima energetske demokracije iz različitih pozadina, i koji svi zajedno dijele isti cilj: donijeti pozitivnu promjenu u društvu.

U fokusu ovogodišnje konferencije su novi ekonomski modeli i prakse iz desetak država Europske Unije koji pokazuju na koje načine energetske zadruge i druge građanske inicijative surađuju s lokalnim vlastima u realizaciji projekata obnovljivih izvora energije i koje to benefite donosi lokalnoj zajednici.

Više o konferenciji našim web stranicama:
www.zmag.hr
https://www.zez.coop/dobra-energija-2019/

Program konferencije možete pogledati na: https://docs.wixstatic.com/ugd/c058b2_ef1ae576654a4e68b0276d2fead8fa50.pdf

PARTNERI I PODRŽAVATELJI

Glavni organizatori konferencije su Zelena energetska zadruga i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG / Reciklirano imanje) i njihove partnerske europske mreže: REScoop.eu i Ripess. Partneri i podržavatelji konferencije su međunarodne organizacije: Energy Cities, Climate-KIC, Transform Europe, Covenant of Mayors - Europe, Ambassade de France en Croatie - Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj, Rosa-Luxemburg-StiftungTerra Hub CroatiaUdruga gradova u RH, IPE - Institut za političku ekologiju, Studij inženjerstva okoliša - Geotehnički fakultet , Zelena akcija / FoE Croatia i medijski pokrovitelji Gradonačelnik.hr i energetika-net.com

PRIJAVA

Sudjelovanje za sva tri dana je besplatno, a prijaviti se može preko poveznice: http://tiny.cc/pmz85y. Prijava na konferenciju je obavezna.

Događaj je prenesen s Facebook eventa.