Centar za kulturu i informacije Maksimir u suradnji s mjesnim odborom Dobri dol i mjesnim odborom Mašićeva sudjeluje u programu "Film u kvartu" tijekom kojeg će se na raznim lokacijama Gradske četvrti Maksimir održavati besplatne projekcije dokumentarnih filmova na otvorenom te razgovori s autorima filmova.

U petak, 17. svibnja 2024. u 21 sat na platou Dobrog dola (ispred Mjesnog odbora), Dobri dol 49/1 održat će se projekcija filma "Što da se radi" redatelja Gorana Devića. Nakon projekcije predviđen je i razgovor s autorom filma.

Kratak sadržaj filma: Željko je šef sindikata Tvornice vlakova Gredelj. Njegov zamjenik Mladen počinio je samoubojstvo nakon velikih javnih prosvjeda i unutar sindikalnih sukoba. Željko je rastrgan između krivnje koju osjeća zbog Mladenove smrti i očekivanja radnika da povedu štrajk koji bi trebao osujetiti planove vlade.

Na platou Švarcova (u parku pokraj Centra za kulturu i informacije Maksimir) 5. srpnja u 21 sat održat će se projekcija filma "Buffet Željezara" redatelja Gorana Devića.

Kratak sadržaj filma: Erna i Dževad vlasnici su kafića na sisačkom autobusnom kolodvoru, pored željezare koja je nekoć bila jedna od najvećih u Istočnoj Europi. Film prati kafanske razgovore gostiju kafića tjedan dana prije njegova konačnog zatvaranja. Glavna je tema razgovora odlazak u Njemačku – novi raj na zemlji za pripadnike nekadašnje socijalističke radne klase.

Projekcije pod vedrim nebom su besplatne!