zaustavimo ttip
(Izvor Facebook, Zaustavimo TTIP)

Zbog zatvorenosti pregovaračkog procesa oko sporazuma TTIP i CETA te mogućih šteta po radnička prava, model upravljanja javnim dobrima, kvalitetu hrane, zaštitu okoliša i samu demokratičnost političkih procesa, ovi sporazumi nailaze na veliku zabrinutost građana, civilnog društva i sindikata s obje strane Atlantika. S obzirom na to da se itekako tiču i Hrvatske koja bi ih, kao punopravna članica Europske Unije, mogla i ratificirati, i u Hrvatskoj će 18. travnja biti obilježen Globalni dan akcije protiv TTIP-a i CETA-e.

Tim povodom, građanska inicijativa Zaustavimo TTIP organizacije civilnog društva BRID, Zelena Akcija, GONG i sindikalne središnjice Savez samostalnih sindikata Hrvatske te Nezavisni hrvatski sindikati podijelit će 17. travnja saborskim zastupnicima pismo kojim ih se poziva na javno očitovanje o transatlantskim trgovinskim i investicijskim sporazumima između EU te SAD-a (TTIP) i Kanade (CETA).
Potom će u 9:30 pred zgradom Hrvatskog sabora na Markovu trgu u Zagrebu održati konferenciju za novinare kako bi najavili 'Globalni dan akcije protiv sporazuma TTIP i CETA'.

'Globalni dan akcije protiv sporazuma TTIP i CETA' biti će obilježn u subotu 18. travnja 2015. diljem Hrvatske.
Protestna akcija inicijative Zaustavimo TTIP održati će se na Trgu Europe u Zagrebu u 12 sati te će se paralelno odvijati informativne aktivnosti za građane u Bjelovaru, Osijeku, Puli, Rijeci, Sisku i Splitu
Istoga dana održati će se projekcija filma i tribina o TTIP-u u organizaciji Zelene akcije u Multimedijalnom centru Studentskog centra u Zagrebu u sklopu Okolišnog filmskog festivala s početkom u 19 sati.