Organizatori napominju: "Bioskop na Filozofskom organizuje humanitarnu žurku u subotu, 1. jula na Platou Filozofskog fakulteta radi prikupljanja novčanih sredstava za one koji su u proteklih par meseci na udaru i koji žive u izuzetno teškim uslovima. Radi se o dve porodice koje su u prethodnim nedeljama izbačene na ulicu i baka Anđi koja je na ivici egzistencije i kojoj žele da zaplene stvari iz kuće.

Branka Havatmi, inače žena od 70 godina i njen sin koji boluje od cerebralne paralize, su izbačeni 6. juna iz svog stana, prilikom čega je Tarek završio u bolnici. Branka je bila žrtva piramidalne prevare, a razlog izbacivanja je dug od 6000 maraka star 25 godina. Iako je Branka bila spremna da plati dug, izvršitelj Nenad Botorić to nije želeo, prodao je stan i policija ih je izbacila na ulicu.

Samohrana majka Julijana Terek je 2. juna zajedno sa svojim sinom izbačena iz objekta u kojem je živela 25 godina. Iako se Julijana bavila humanitarnim radom kojim je na taj način i u dogovoru sa vlastima otplaćivala zakupninu tog prostora, nova vlast je odlučila da se prostor pretvori u nešto što ne pomaže ljudima, već donosi profit, time pogazivši prethodni dogovor.

Anđa Danilov je baka od 80 godina koja živi sama u Ruskom selu kod Kikinde. Praktično je nepokretna i ima teško oštećenje vida (preko 80%). Pokušavaju da joj zaplene imovinu zbog duga od 9800 dinara koji je sada sa kamatama 25000 dinara. Njena penzija iznosi 9700 dinara!!! Kada se oduzme koliko troši na lekove baka Anđa bukvalno jedva preživljava.


M U Z I K A:

Program je koncipiran oko elektronske muzike.

Sam nastanak elektonske muzike je sa sobom nosio nove ideje koje su je razlikovale od svih prethodnih žanrova. Ideja da mašine proizvode muziku, a ne čovek je omogućila da se ponište muzički izvođači kao vrhunski znalci koji formiraju određene ukuse i time vode do različitih kulturnih raslojavanja. Druga karakteristika je u otvorenosti konzumiranja elektronske muzike koja nije zahtevala nikakva muzička ili kulturna predznanja. U tom smislu elektronska muzika je bila viđena kao moguća platforma za šira društvena povezivanja u izgradnji solidarnijeg sveta.

Iako je ova ideja danas poništena raznim metodama institucionalizacije, želimo da u tom prvobitnom duhu oživimo ideje solidarnosti i jednakosti koje su utisnute u muziku mašina.

Osobe koje će upravljati mašinama su svi studenti Filozofskog fakulteta:

Goran Janjušić 20 - 21
Mladen Nikolić 21 - 23
Petar Arsovski 23 - 01
Stefan Radomirović 01 - 03"

Facebook Event