Tribina 'Ja od jutra nisam stala - problematika neplaćenog kućanskog rada' održat će se u petak, 29. travnja, u 19 sati u klubu MaMa. 

Osobno je političko, osim kada je riječ o neplaćenom kućanskom radu. On se i dalje odvija potiho, zanemareno i neprimijećeno, ali svakodnevno. Rodna podjela rada u kućanstvu i društvena reprodukcija odavno su prestale biti 'vruće' teme. Međutim, upravo zanemarivanje tih tema dovelo je do rasprava o 'usklađivanju obiteljskog i poslovnog života', a opetovano negiranje tog sastavnog dijela svakodnevice dovelo nas je do toga da se ženama sugeriraju 'fleksibilnije radno vrijeme' i 'nestandardni oblici zaposlenja', valjda kako bi uz posao mogle obavljati i svoju, kako se to želi prikazati, 'prirodnu zadaću' spremačica, skrbiteljica i njegovateljica. 
Povodom Prvog maja, na agendu vraćamo temu neplaćenog kućanskog rada, koja je zanemarena i u radničkom, ali i u feminističkom pokretu. 

Kroz razgovor će se propitati kako proizvodni procesi u kapitalizmu utječu na položaj žena i kako je neplaćeni kućanski rad neprimjetno 'ispao' iz feminizma, a osvrnut ćemo se i na prebacivanje socijalnih servisa s leđa države na pojedince i pojedinke. Govornice će pružiti povijesni pregled, kao i stanje u zemljama koje su kućanski neplaćeni rad priznale i novčano ga vrednuju, ali i kontekst Jugoslavije i AFŽ-ov pokušaj socijalizacije kućanskog rada. 

Govore: 
- Vedrana Bibić
- Ankica Čakardić 
- Ana Rajković 
- Jelena Tešija 

Moderatorica: Andreja Gregorina

Naslovna fotografija: kolaž, See Red Women's Workshop; 'My Wife Doesn't Work', https://seeredwomensworkshop.wordpress.com/#jp-carousel-29, 'Fight the Cuts', https://seeredwomensworkshop.wordpress.com/#jp-carousel-71