- organizator: Inicijativa za radnički Zakon o radu

"Pozivamo vas na tribinu "Za radnički Zakon o radu" koja će se održati u četvrtak 20. siječnja u 19 sati, u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, na adresi Ulica grada Vukovara 68.

Svrha tribine jest predstavljanje inicijative Za radnički ZOR i demokratska rasprava o najavama novog Zakona o radu što se zasad odvija u izrazito netransparentnim uvjetima. Na tribini želimo skrenuti pozornost na glavne probleme aktualnog ZOR-a i fleksibilizacije tržišta rada, netransparentno ponašanje Vlade RH, te ponuditi naše glavne prijedloge izmjena ZOR-a i opći smjer radničkog zakonodavstva u budućnosti. Povrh toga, želimo čuti vaše mišljenje i u demokratskom duhu raspraviti ovaj važan zakon koji utječe na kompletnu demografsku sliku našeg društva.

Gosti na tribini bit će Mario Iveković (Novi sindikat), Katarina Peović (Radnička fronta) i Luka Resanović (Marksistička organizacija Crveni), uz moderaturu Tomislava Kiša iz Novog sindikata. Nakon kraćih uvodnih izlaganja gostiju uslijedit će pitanja i komentari iz publike. Poziv na tribinu dobit će i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Sukladno preporukama Stožera civilne zaštite, na tribinu se neće moći ući bez covid potvrde, a broj posjetitelja ograničen je na 100.

Veselimo se vašem dolasku i doprinosu u raspravi!"

Tekst i naslovna fotografija preuzeti s Facebooka