Ovaj film govori o glumcima koji se probijaju, teškoćama s kojima se suočavaju kada nemaju resurse za ulazak u industriju i njeno svladavanje. Pratimo glumca Toma Stocksa koji je dvaput morao odbiti mjesto u East 15 dramskoj školi jer nije mogao platiti troškove školovanja. Razljućen tim ishodom, Tom je osnovao Actor Awareness, a film dokumentira njegovu borbu za stvaranjem prilika za one izvan elitnih krugova, kao i osviještavanje o klasnoj ekskluziji u glumačkoj industriji.

Glumci Chris Eccleston, Julie Hesmondhalgh, Maxine Peake, Samuel West i drugi govore zašto bi se ovo trebalo ticati svakoga i kako su stvari postale teže jednom kad su postali dio industrije. Ovo nije film o glumi, ovo je film o nedovoljnoj reprezentaciji radničke klase na našim pozornicama i ekranima. Priča je o socijalnoj nejednakosti i kako ona utječe na izvedbene umjetnosti.

//
Info: The Acting Class, r. Mike Wayne i Deirdre O’Neill, Velika Britanija, 2017, dokumentarni, trajanje: 1 sat 17 min, engleski jezik bez hrvatskih podnaslova
//

...................................
Kratke slike su projekt posvećen inovativnim filmskim strujanjima, prateći tokove suvremene produkcije, ali i klasičnih ostvarenja koja su ostavila neizbrisiv trag na različite svjetske kinematografije.
...................................
Program se realizira uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.
...................................
Ulaz besplatan. Više informacija http://mmcentar.sczg.hr/.