Najnoviji broj "Nepokorenog grada", časopisa Mreže antifašistkinja Zagreba predstavit će se u petak, 28. studenog u 20 sati u caffe baru "Škver".

Nataša Kovačević i Velimir Gašparac iz uredništva časopisa razgovarat će na promociji s gošćama, Lidijom Čulo i Ivom Ivas, jednima od autorica priloga u ovome broju.

Uzmite svoj besplatni primjerak časopisa i nakon prezentacije ostanite na piću, uz super muziku koju su za vas odabrali članovi MAZ-a.

Središnja tema ovog broja posvećena je strategijama, taktikama i metodama terenskog rada temeljenog na izgradnji "paralelnih" društvenih struktura, koje sadržavaju praktičnu (realna pomoć egzistencijalno ugroženim skupinama) i političku (edukacija i širenje baze) dimenziju.

Stoga se tekstovima osvrćemo na rad Crnih pantera, turske Stranke pravde i razvoja (AKP), grčke platforme "Solidarity for all", arhitektonskog kolektiva "Usina" iz Brazila i novonastale zadruge "Pametnija zgrada" iz Beograda.

Časopis donosi i tekst o sindikatima i njihovom povezivanju s udrugama civilnog društva, pregled praktičnog i teorijskog rada Antonija Gramscija, članak o razotkrivanju hrvatske Wikipedije, o otporu labinskih rudara 1921. godine. Tu je i članak o Spomen parku Dotrščina i inovativnim komemorativnim praksama koje su ondje pokrenute.

Kulturni blok predstavlja pjesnika Aleksandra Kuta Honoa i grčku anarhističku pjesnikinju Katerinu Gogou, te kratke performativne akcije Alenke Cindrić. S posebnim zadovoljstvom u ovom broju predstavljamo i članak o akciji prikupljanja humanitarne pomoći za poplavljena područja BiH, koju je organizirala i uspješno provela naša udruga.