Strukovni sindikat radnika Hrvatske elektroprivrede (TEHNOS), Institut za političku ekologiju (IPE) te Zadruga za etično financiranje (ZEF), pozivaju vas na okrugli stol o budućnosti HEP-a pod nazivom "Kakav zaokret za HEP?", koji će se održati 19.4.2017. u Novinarskom domu u Zagrebu s početkom u 18 sati.

Glavni sudionici rasprave bit će Matko Utrobičić (Hrvatski operator prijenosnog sustava), Dubravko Čorak (Hrvatski elektrogospodarski sindikat), Ivana Rogulj (Društvo za oblikovanje održivog razvoja), Robert Pašičko (Zelena energetska zadruga), Sandra Benčić (Centar za mirovne studije) i Toni Vidan (Zelena akcija), uz moderaturu Vedrana Horvata (Institut za političku ekologiju).

"Uz navedene govornike namjeravamo uključiti, putem javljanja iz publike u raspravi nakon početnih izlaganja, i druge zainteresirane iz sindikalnih, energetskih i političkih krugova kako bi potaknuli raspravu o sudbini našeg najvećeg javnog poduzeća, pogotovo u kontekstu učestalih rasprava o mogućoj privatizaciji HEP-a. Smatramo da su u dosadašnjim istupima političara i struke zanemarene perspektive očuvanja javnog interesa, i u skladu s tim namjeravamo ponuditi ideje i smjerove razvoja HEP-a, a koje će biti u skladu sa načelima održivosti, transparentnosti i demokratičnosti u upravljanju – na korist društva u cjelini.", napominju organizatori.