Fakultet političkih znanosti poziva vas na gostujuće predavanje izvanrednog profesora Omara Al'Ghazzija s Londonske škole ekonomije i političke znanosti (LSE) pod naslovom "Palestine and the media war on history".

Predavanje će se održati na Fakultetu političkih znanosti, Trg Drage Iblera 10, drugi kat, u utorak, 4. lipnja u H dvorani s početkom u 12 sati. Predavanje zajednički organiziraju Sekcija za sociologiju medija Hrvatskog sociološkog društva i Centar za istraživanje medija i komunikacije na Fakultetu političkih znanosti.

Omar Al’Ghazzi je izvanredni profesor na Odsjeku za medije i komunikaciju na Londonskoj školi ekonomije i političke znanosti (LSE). Bavi se pitanjima geopolitike u globalnoj komunikaciji, posebno u vijestima i popularnoj kulturi. Njegov je istraživački interes usmjeren istraživanju narativa o digitalnim tehnologijama, te reprezentaciji vremena i sjećanja, s fokusom na Bliski istok i Sjevernu Afriku. Objavljivao je u prestižnim časopisima kao što su Communication Theory, Journalism i International Journal of Communication.

 Ovo predavanje usredotočuje se na brisanje povijesti u izvještavanju i posredovanju rata na Bliskom Istoku. Istražuje mjesto povijesti u različitim modalitetima posredovanja rata, uglavnom u dominantnom zapadnom političkom govoru i medijskom izvještavanju, vizualnosti rata na platformama društvenih medija, te palestinskom aktivizmu i pokretima solidarnosti. Pokazujem da je analiza posredovanja povijesti ključna za razumijevanje strukturne osnove zločina i uloge medija u njegovom prikrivanju.

𝗣𝗿𝗲𝗱𝗮𝘃𝗮𝗻𝗷𝘂 ć𝗲 𝗯𝗶𝘁𝗶 𝗺𝗼𝗴𝘂ć𝗲 𝗽𝗿𝗶𝘀𝘁𝘂𝗽𝗶𝘁𝗶 𝗶 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗺 𝗭𝗼𝗼𝗺 𝗽𝗼𝘃𝗲𝘇𝗻𝗶𝗰𝗲 (Meeting ID: 870 6084 4481, Passcode: 012345): https://us02web.zoom.us/j/87060844481...