Predstavljanje organizacije Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju - BRID (Nikola Ptić i Ana Vračar), projekta "RAD." - novina o radnim pravima i suradnji te lokalnih iskustava Regionalnog industrijskog sindikata - RIS (Siniša Miličić).

Znate li da zapravo vrlo malo znate? O čemu? O potpuno svakodnevnim stvarima za vas u ovom trenutku ukoliko radite ili u budućnosti ukoliko se još školujete. O vašim pravima kao radnika/ce u okviru tvrtke koja vas zapošljava, a isto tako o procesima uključivanja u odlučivanje o uvjetima vlastitog rada. U četvrtak, 12. studenog u 18 sati u Centar za mlade grada Varaždina – VAKUUM vam dovodimo predavače koji su se u svojem radu specijalizirali upravo za prava radnika. (fb događaj)

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) nastala je 2012. godine i bavi se zaštitom radničkih prava te promicanjem demokratskog procesa odlučivanja i ekonomske demokracije među radnicima u skladu sa 7 kooperativnih načela. Nikola Ptić i Ana Vračar mladi su volonteri BRID-a, koji će nam doći predstaviti program rada orgnizacije, ali i vlastita iskustva stečena istraživanjem radne problematike u Hrvatskoj. Kako bi naša priča poprimila lokalnu dimenziju, a svi vi dobili uvid u iskustva vezana uz Varaždin i Varaždinsku županiju, na predstavljanje dovodimo i predstavnika lokalnog partnera BRID-a, Sinišu Miličića iz Regionalnog industrijskog sindikata

Kao što vjerojatno ne znate jer ste još mladi i puni energije te vam ni jedan fizički posao nije težak, kao radnici angažirani za bilo koju vrstu rada imate svoja prava, zajamčena nizom Zakona i Pravilnika te ugovora koji ste s poslodavcem potpisali. No, koliko ste često čuli/e za slučajeve kršenja svih navedenih akata u praksi? Koliko ste negativnih iskustava čuli od onih iskusnih na tržištu rada, ali i onih koji su su tamo tek okušali? Ovo je odlična prilika da se informirate o vlastitim pravima i mogućnostima njihova zagovaranja na pravi način.

RAD. facebook
RIS Web

Vidimo se!