"Pozivamo Vas na promociju knjige Kartografija otpora: Zagreb 1941.-1945. u izdanju Rosa Luxemburg Stiftung Southeeast Europe (RLS SEE) koja će se održati u prostorijama Mreže antifašistkinja Zagreba (MAZ), Pavla Hatza 16 u Zagrebu, 06. svibnja 2022. u 19:00.

Knjiga, koju su uredili Josip Jagić i Marko Kostanić, sadrži devet autorskih priloga koji predstavljaju kolektivni napor mlađe generacije istraživača i istraživačica da sačuvaju, razlože i reaktualiziraju našu antifašističku prošlost. Prilozi nas vode zagrebačkim ulicama i mrežama ljudi koji su sudjelovali u masovnom antifašističkom otporu u gradu tijekom Drugog svjetskog rata.

Na promociji ćete imati priliku uzeti besplatan primjerak knjige te u jednom otvorenom i opuštenom okruženju popričati s autorima i autoricama (Karlo Držaić, Saša Vejzagić, Josip Jagić, Barbara Blasin, Ana Lovreković, Krešimir Zovak, Petra Šarin, Stefan Treskanica i Goran Korov) o različitim istraživačkim problemima vezanim uz antifašistički otpor u Zagrebu poput organizacijskih i političkih izazova pokreta otpora, njegovih propagandnih (ne)mogućnosti, ženama u otporu, itd.

Promocija će se održati u sklopu programa „Trnjanskih kresova“ povodom proslave obljetnice oslobođenja Zagreba od fašizma. Promociju suorganiziraju RLS SEE i MAZ.

Radujemo se Vašem dolasku i društvu!"


Tekst i naslovna fotografija preuzeti s Facebooka.