16:00
Predavanje: OSMOMARTOVSKI UVOD U SOCIJALISTIČKI FEMINIZAM

Sudjeluju: Mario Kikaš, Nikolina Rajković i Ankica Čakardić (Feministički front)

Na ovom uvodnom predavanju zamišljenom kao početnica u socijalistički feminizam govorit će se o nastanku i kasnijim artikulacijama onoga što nazivamo socijalističkim feminizmom koji je neodvojiv od socijalističkih političkih pokreta bez obzira na njihove forme i političko-praktične "uspjehe". Težište izlaganje će biti na specifičnim distinktivnim momentima i pitanjima koji socijalistički feminizam razlikuju od nekih drugih feminističkih vizija: od otvaranja pitanja ekonomske uvjetovanosti opresije na ženama do specifične uloge nuklearne obitelji i socijalističkim (ne)uspjesima u rješavanju tih kontradikcija.

Nakon uvodnog izlaganja članice i član Femfronta govorit će o razlozima nastanka i tekućem radu ove grupe te će se povesti razgovor s posjetiocima tribine.

18:00
Predavanje: ŽENSKO 'NE' FLEKSIBILIZACIJI

Sudjeluju: Andreja Gregorina, Ivana Živković (Ženska fronta za radna i socijalna prava)

Već duže vrijeme svjedočimo procesesima deregulacije i fleksibilizacije radnog prava i mirovinskog sustava koji sačinjavaju temelj socijalne sigurnosti građanki i građana svake države. Strategija sveopće fragmentacije radnog i mirovinskog zakonodavstva, koja ima za cilj ojačati prekarne oblike rada i kodificirati trend kršenja teško stečenih radničkih i socijalnih prava, ukazuje na vrlo opasan smjer Vlade u transformaciji tržišta. Osim što su novi zakoni doneseni bez široke javne rasprave i utemeljenih analiza i simulacija, oni svojim ignoriranjem rodne perspektive potiču rodnu diskriminaciju te doprinose daljnjoj feminizaciji siromaštva.

Andreja Gregorina i Ivana Živković, članice Ženske fronte za radna i socijalna prava, govorit će o negativnim tendencijama ovakve reforme radnog zakonodavstva s naglaskom na one stavke Prijedloga novog Zakona o radu koje direktno provode rodno diskriminatornu praksu.

21:30
Nastup zbora "VEŠ TICE"

A nakon nastupa opuštanje uz glazbu ženskih izvođačica...