PROSVJED za Praznik rada - LJUDE ISPRED PROFITA!

Prosvjedna povorka od Radničkog doma do Maksimira!

Poručujemo Vladi, Europskoj komisiji, poslodavcima i njihovim udrugama – u zemlji socijalne pravde i demokracije nema mjesta za korporativnu pohlepu, nema mjesta za izrabljivanje radnika. Pravednija Hrvatska je moguća, ona je odgovornost i obveza svih nas. 
Stavite napokon LJUDE ISPRED PROFITA, jer bez ljudi, nema ni profita.

Najavljenih reformi koje bi pokrenule gospodarstvo i povećale životni standard nema. U izostanku socijalnog dijaloga, iz medija saznajemo o planovima „reformi“ koje idu samo u korist onih koji na račun svih radnika i građana ostvaruju profit, a sve nas guraju u daljnje osiromašenje. Temelji našeg društva, ljudske slobode, demokracija i rezultati dosadašnje sindikalne borbe ozbiljno su ugroženi. 
Hrvatska danas nije društvo kakvo želimo i zaslužujemo: danas je Hrvatska društvo beznađa u kojem šačica povlaštenih živi u luksuzu, dok većina jedva preživljava; društvo je iz kojeg veliki broj građana za poslom odlazi u inozemstvo, dok drugi dio tone u beznađe; društvo u kojem rastu socijalne nejednakosti i siromaštvo, u kojem se smanjuju zdravstvena i socijalna zaštita i sve se otvoreno podređuje interesima krupnog kapitala i „zaslužnih“ na štetu potrebitih i siromašnih. 

Hrvatska danas zemlja je za koju vrijedi:
* zdravlje samo za bogate
* s posla na groblje
* život i rad od danas do sutra
* odlazak trbuhom za kruhom

RECIMO DOSTA! PRAVEDNIJA HRVATSKA JE MOGUĆA!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) vas pozivaju da se PRIDRUŽITE prosvjednoj povorci za LJUDE ISPRED PROFITA!