U petak, 15. svibnja 2015. u 13 sati, u prostoru Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa u Čakovcu održati će se radionica "Radnička participacija i samoupravljanje" na kojoj će, kao voditelji, gostovati Dragutin Varga (ITAS-Prvomajska / Regionalni industrijski sindikat) i Siniša Miličić (Regionalni industrijski sindikat)


Želja da radnici sudjeluju u odlučivanju na radnom mjestu pojavila se sredinom 19. stoljeća istovremeno s industrijskom revolucijom i pojavom ranog kapitalizma. Od tada pa do danas bilo je puno različitih pokušaja radničkog upravljanja poduzećima. Kakva prava i mogućnosti imaju radnici danas? Mogu li radnici sudjelovati pri donošenju odluka u poduzeću? Predavači će govoriti o teoriji i praksi radničkog upravljanja, suodlučivanju, modelima vlasništva i organiziranju poduzeća.
Na radionici će sudjelovati članovi ACT Grupa, a i vi nam se slobodno pridružite. U vrijeme ekonomske krize, omraženih privatizacijskih muljaža i sve gorih kršenja radničkih prava, nema boljeg trenutka nego se informirati o radničkom organiziranju te upravljanju tvornicama.