CIMO – Centar za istraživanje mode i odijevanja u srijedu, 16. prosinca 2015. godine s početkom u 19 sati u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1) organizira razgovor s Tansy E. Hoskins povodom skorog izdavanja prijevoda njezine knjige Zašiveno do boli: Antikapitalistička knjiga mode (u izdanju Sandorfa i CIMO).

Također, Tansy E. Hoskins će u četvrtak, 17. prosinca, u 12 sati održati predavanje pod nazivom Can Fashion Ever be Ethical? na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu (Prilaz baruna Filipovića 28a, prostorija A201).
Knjiga Zašiveno do boli: Antikapitalistička knjiga mode predstavlja istraživanje i kritiku modnog sistema danas, kao slike krajnje glamurizacije društva, proizvodnje luksuza s jedne i iskorištavanja ljudskoga rada u zemljama trećeg svijeta s druge strane. Autorica istražuje blještavi svijet mode precizno analizirajući i razotkrivajući ono skriveno i nevidljivo a sve to poduprto silinom podataka i statistika koje ovu kritiku ''zapadne'' mode, čine hrabrim doprinosom razotkrivanju visoke cijene luksuza. Krećući se od Karl Lagerfelda do Karla Marxa, knjiga istražuje aspekte potrošnje i oglašavanja, medijacije i difuzije modnog proizvoda i modne poruke.
Tansy E. Hoskins je spisateljica, novinarka i aktivistica. Piše za Guardian i Business of Fashion, a uređuje emisije na BBC, Al Jazeera i Channel 4.