Centar za mirovne studije poziva vas da im se pridružite na prvoj u nizu šetnji po Zagrebu koje organiziraju s ciljem predstavljanja najvažnijih dijelova grada iz perspektive ljudi koji su migrirali i sada žive ovdje, kao perspektive koje će kombinirati povijesni pristup gradu, usmenu povijest i pripovijedanje.

Šetnja Afričke perspektive bit će jedinstveno putovanje kroz srce Zagreba koju će voditi članovi PADUH - Panafričko društvo u Hrvatskoj u sklopu Tjedna borbe protiv rasizma.

Svrha ovog iskustva je povesti sudionike na istraživanje simboličnih lokacija koje su važne za Afrikance u Zagrebu: od kulturnih znamenitosti do skrivenih dragulja, očekuje se da svaka stanica otkrije priče, tradiciju i spoznaje koje osvjetljavaju bogatu tapiseriju Zagreba i kako se na njega gleda iz perspektive Afrikanaca koji u njemu žive.

"Veselimo se hodanju, dijeljenju i povezivanju, poticanju razumijevanja i slavljenju različitosti korak po korak. Pridružite nam se sljedeći utorak 19. ožujka u 17 sati kod Hrvatskog narodnog kazališta koje će biti prva postaja šetnje!", poručuju iz CMS-a