Četvrti sindikalni kružok u organizaciji Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju bavit će se temom sindikalnog organiziranja mladih. Namjera kružoka je problematizirati postojeće metode učlanjivanja mladih radnika i radnica u sindikate, pogotovo ako uzmemo u obzir da većina mladih radi u nesigurnim uvjetima, što dodatno umanjuje njihovu sindikaliziranost. Također, analizirat ćemo položaj onih koji su već učlanjeni u sindikate te mogućnosti i prepreke djelovanja i mijenjanja sindikalnih praksi kroz sekcije mladih.

Na temelju kratke prezentacije ustroja i rada njemačkog sindikata ver.di, koju će održati članica ver.dijeve sekcije mladih Sandra Kasunić, kroz diskusiju će se pokušati doći do potencijalnih taktika i dugoročnih strategija za postizanje veće uključenosti mladih u sindikalni rad i aktivizam. Kružok moderira Branimir Šloser.

Ver.di, punim nazivom Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft njemački je sindikat uslužnih djelatnosti osnovan 2001. godine ujedinjavanjem nekoliko velikih njemačkih sindikata. 

Ver.di organizira više od 2 milijuna radnika u javnom i privatnom sektoru kao i freelancere, migrante, nezaposlene i umirovljenike te pokriva više od 1 000 različitih zanimanja.