U okviru programa Soljenje pameti održat će se predavanje Tonija Pruga na temu "Jednakost i grad: od Peristila do Splita 3", nakon kojeg slijedi projekcija filma "The Gig is Up".

Predavanje i projekcija održat će se u četvrtak 25. siječnja od 19 i 30 sati u Zlatnim vratima u Splitu.

Toni Prug, socioekonomski analitičar, docent na Filozofskom fakultetu u Rijeci, Odsjeku za kulturalne studije, govorit će o tome kako su, unatoč povijesnoj borbi PR-a da nas uvjeri kako je jednakost problematična i nepoželjna, jednakost i solidarnost neraskidivo vezani za povijest razvoja. Gradovi i urbani prostor nastaju kombinacijama proizvodnje u kojima klasno različiti oblici solidarnosti igraju bitnu ulogu.

Nakon predavanja, gledat će se film "Prava cijena on-line poslova" (The Gig Is Up") Prateći konkretne „platformske“ zaposlenike, od Nigerije preko Kalifornije do Pariza, od dostavljanja hrane do informatičkih usluga, film jasno i detaljno objašnjava kako funkcionira “gig” ekonomija, i uvodi nas u svijet koji, ispod high-tech premaza, krije arogantan, toksičan i globalno štetan sustav. Film je dobio nagradu publike na Old Oak, Forest City FF 2021; nominaciju za nagradu F:ACT, CPH:DOX 2021; i prikazan je u službenoj selekciji Dokufesta 2021.

Više o događanju u facebook najavi.