"Pridružite se tribini pod nazivom Rad po mjeri žene: Kako do pravednijeg položaja žena na tržištu rada, koju organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske 07. ožujka, od 15:00 do 16:30 sati, preko aplikacije ZOOM.

Prijavite se na linku -> https://forms.gle/YdXmxzvNWZi172Ez8 Nije nikakva novost da su žene na tržištu rada u nepovoljnijem položaju u odnosu na muškarce. Žene su vrlo često neravnopravne na radnim mjestima, podnose nerazmjerni teret kriza, različitih izmjena propisa te promjena koje utječu na sigurnost zaposlenja i često posebno pogađaju ravnotežu privatnog i poslovnog života.

U raspravi širokoga kruga stručnjakinja i stručnjaka i dionika razgovaramo o izmjenama Zakona o radu koje utječu na položaj žena na tržištu rada, o tome kako ih pogađa rad na određeno, o praksama kolektivnog pregovaranja koje mogu poboljšati položaj radnica, o boljoj pravnoj zaštiti žena od zlostavljanja na radu, o zahtjevima ženskih udruga te o prijedlozima i zahtjevima sindikata u odnosu na izmjene radnoga zakonodavstva i ostalih propisa u svrhu postizanja bolje ravnopravnosti i položaja žena na tržištu rada.

U raspravi sudjeluju:
- Sunčica Brnardić, savjetnica za radno i socijalno pravo, Savez samostalnih sindikata Hrvatske
- dr. sc. Ivana Dobrotić, izv. prof., Katedra za socijalnu politiku, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
- mr. sc. Iris Gović Penić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu
- Lana Kučar, suradnica na programu Socijalna pravda i jednake mogućnosti, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje
- Željka Obradović, voditeljica pravne službe, Sindikat bankarskih i financijskih djelatnika Hrvatske
- Josip Šipić, savjetnik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

Ovom tribinom želimo potaknuti javnu raspravu i prikupiti prijedloge svih zainteresiranih o tome kako ojačati pregovaračku moć radnica u cilju unaprjeđivanja kvalitete radnih mjesta u Hrvatskoj, s naglaskom na rad po mjeri žene.

Prijava za sudjelovanje: https://forms.gle/YdXmxzvNWZi172Ez8

Tribinu "Rad po mjeri žene: Kako do pravednijeg položaja žena na tržištu rada" organizira Ženska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) preko aplikacije ZOOM.

Tribina se održava u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj je isključiva odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske."


Izvor teksta i slike: Facebook, Radnička prava