Transatlantsko trgovinsko i investicijsko partnerstvo (TTIP) planirani je sporazum o slobodnoj trgovini između EU i SAD koji za cilj ima uklanjanje regulacijskih barijera i smanjivanje moći kako vlada, tako i građana u odnosu spram multinacionalnih korporacija. Osim štetnih posljedica po radnička prava, okoliš, zdravstvo, školstvo i prehranu, TTIP-u se zamjera i nedostatak transparentnosti koji obilježava njegovo sastavljanje. Dok s jedne strane diljem Europe i svijeta mnoge građanske inicijative ustaju protiv njegovog potpisivanja, s druge je strane moguće uočiti zamjetan izostanak informacija i medijskog izvještavanja o detaljima procesa.

Ukoliko već niste upoznati s TTIP-om i želite saznati više o tome što točno za nas kao studente, radnike i građane znači njegovo potpisivanje, posjetite tribinu "Što nam donosi TTIP?" koja će se održati 25.5. (ponedjeljak) u 19h u Klubu studenata Filozofskog fakulteta.

Na tribini govore aktivisti i sudionici inicijativa protiv potpisivanja TTIP-a: Dean Derežić, Hrvoje Radovanović i Mario Kikaš.