Mlade ste, nezaposleni, pripadate jednoj od (seksualnih, rodnih, klasnih, etničkih, nacionalnih) manjina? Neprestano vam govore da ljepota boli i košta, a vi na kraju mjeseca samo želite imati dovoljno novca za plaćanje režija? Slušate da su spolovi ravnopravni dok hodate ulicama uz maštovita dobacivanja na račun vašeg izgleda? Završile ste fakultete, a vaš šef samo želi znati planirate li djecu i kojem spolu navečer poželite laku noć? Bojite se autati kao feminist da vas društvo ne izopći? Sa svih strana slušate kako živjeti vlastiti život zbog onoga što imate između nogu? Dosta vam je svih onih pravila o tome kako biti pravi muškarac? Već su počela pitanja kad ćete se udati i koliko djece planirate?

Čestitamo! Vaša je dijagnoza odrastanje u sustavu zaraženim kapitalizmom u kombinaciji sa seksizmom i heteropatrijarhatom. Simptomi su sve samo ne bezopasni - nesigurni položaj žena na tržištu rada, homofobija, ulično uznemiravanje, stroga ženska i muška pravila ponašanja, govora i odrastanja…
Srećom, godinama usavršavana i u teoriji i praksi djelotvorna Terapija feminizmom ponudit će obrambene mehanizme za borbu protiv tih bolesti i odgovore na sljedeća pitanja:
Čime se bavi feminizam danas? Je li on (i dalje) potreban? Uviđaju li feministkinje zaista neke bitne probleme? Zašto je potrebna rodna analiza novog prijedloga Zakona o radu? Koliko je tanka granica između komplimenta i seksualnog uznemiravanja? Može li se sustav rehabilitirati?

Uspješnost terapije uvelike ovisi o doziranju: zato dođite na tribinu Feministička terapija u organizaciji LGBTIQ inicijative Filozofskog fakulteta AUT u četvrtak, 6.3.2014. u 20h u D6. Očekujemo vatrenu raspravu!

Gošće: Ana Brakus (Libela, Zagreb Pride)
Barbara Perasović (HollaBack!)
Ivana Živković (Za rad spremne)

Moderatorica: Anja Repalust