grafika: Katarina Kožul

Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom iz Zagreba poziva na tribinu pod nazivom 'Videoigre u službi radničkog organiziranja - Bečka iskustva' koja se održava u četvrtak 15. 02. 2024. u 18 sati u prostoru SABA-e na adresi Pavla Hatza 16, Zagreb.

Tema same tribine su inovativne metode radničkog organiziranja s posebnim naglaskom na novim trendovima u području kulture i obrazovanja na primjeru Austrije.

U goste dolazi Martin Greunz iz Bečke radničke komore (Arbeiterkammer Wien) koji će predstaviti rad same organizacije, ali i njihov novi pristup obrazovanju bečkih srednjoškolaca kroz digitalne alate, odnosno videoigre. Sam koncept sastoji se od izrade videoigre za više igrača koju će bečki srednjoškolci igrati u sklopu nastave, a s ciljem pripreme za radničko organiziranje na budućem radnom mjestu. Kroz suradnju s ostalim učenicima, odnosno radnicima, unutar simulacije, zajednički će se educirati o nužnim metodama organiziranja i važnosti koncepta socijalne države putem niza praktičnih i teorijskih primjera.

Daljnje pozitivne primjere korištenja modernih digitalnih alata i medija u svrhu kako samog radničkog organiziranja, tako i obrazovanja o važnosti istog dat će Aleksandar Gavrilović iz zagrebačkog studija za razvoj videoigara Gamechuck, te Iva Ivšić iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture (SOMK). Tribinu će moderirati Marija Ćaćić iz BRID-a.

Događanje će biti moguće pratiti i uživo putem facebook prijenosa.