Informacija je moć, a moć je još veća ako je informacija koju imaš točna i ako razumiješ kako je naći i upotrijebiti.

Zato vas Savez samostalnih sindikata Hrvatske poziva u srijedu, od 17.00 do 18.15 na ZOOM savjetovanje na kojem ćete saznati:

Što su radnička prava i kako ih ostvariti? Kakve povrede prava se događaju u praksi? Kako spriječiti nepravedna ponašanja od strane poslodavca? Kako zauzeti pravilni stav u zaštiti svojih prava kada tražite svoj prvi (pravi) posao? Što radnici mogu poduzeti da poboljšaju radnička prava u svojoj radnoj sredini?

Ako niste sigurni da znate odgovore na ova pitanja, pridružite se savjetovanju i oboružajte informacijama koje će vam pomoći na radnom mjestu sada i u budućnosti.

Bez obzira radiš li na određeno vrijeme, na nekom još čudnijem obliku ugovora ili si tek u potrazi za (prvim) poslom, vjerujemo da su informacije o tvojim radničkim pravima iznimno bitne. Borba za vlastita radnička prava započinje informiranjem o pravima koja nam jamči zakon, kao i načinima kako ih možemo ostvariti ili još poboljšati u praksi, kažu iz SSSH. ž

O ovim temama govorit će i na pitanja sudionika odgovarati: 

Sunčica Brnardić, izvršna tajnica za radno i socijalno pravo (SSSH)

Savjetovanje će voditi Nediljka Junaković, stručna suradnica za edukaciju i mlade (SSSH).

Savjetovanje je namijenjeno mladim radnicima i radnicama, studentima i studenticama, onima koji tek traže posao, zaposlenima na određeno vrijeme ili putem drugih atipičnih oblika ugovora, kao i svima koji žele saznati više o svojim radničkim pravima i kako se izboriti za bolja prava i uvjete rada.