Large radar levo 3

 

Pokrenut je novi podcast - Radar Levo, koji će govoriti o politici levice, socijalizmu, levom feminizmu i aktivizmu. Za prvi maj su pripremili emisiju u kojoj će nastojati odgovoriti na neka od najaktualnijih pitanja vezana uz krizu uzrokovanu koronom i svijetu nakon nje - pratimo ih na poveznici s početkom u 19:00h.

Opis koji je stigao na mail redakcije prenosimo u cijelosti:

'U prvomajskoj emisiji za Radar Levo govore: Ivica Mladenović -  sociolog (Le monde diplomatique), Zoran Sokolovski – ekonomista, Marko Miletić – ko-urednik (Mašina), Marko Reljanović – Naučni saradnik instituta za uporedno pravo, Bojana Tamindžija – CPE/Nacionalna koordinatorka Clean clothes campaigne, Olga Dimitrijević – dramaturškinja, Djani Bardoti, Slaviša Pajović – radnik.

Pandemija Kovid-19 izazvala je najveći pad ekonomske aktivnosti u novijoj istoriji. Ta kriza je samo razobličila i pojačala nepravde poretka u kom smo živeli do skoro, a koji danas zovemo „normalnim“.

Privatna preduzeća, koja su parazitirala na državnim subvencijama, na prvi udar krize krenula su sa masovnim otpuštanjem. Država je reagovala novim paketom pomoći privatnicima da sačuvaju svoju neodrživu ekonomiju. Hiljade radnika koji su bili angažovani po nesigurnim uslovima dobili su otkaze. Jučerašnji strah od gubitka posla zamenio je strah od bolesti, i još gore, strah da se na posao nakon krize više nećemo vratiti. 

Šta nam način na koji kapitalizam izlazi na kraj sa zarazom govori o novom poretku koji će doći "kad sve ovo prođe"? Da li ćemo i kako dolaziti do posla ? Kako će i da li će moći da prežive oni koji su najugroženiji? Da li ćemo i kako moći da se suprotstavimo?Da li ćemo imati gde da radimo i šta da se radi posle korone? 

Radar Levo je Levica na radaru, podkast o politici levice, socijalizmu, levom feminizmu i aktivizmu - umesto samo socijalizmu.

Redakciju čine: Lidija Vasiljević, Ivan Zlatić, Ivan Velisavljević, Siniša Dugonjić, Zoran Dimitrijević.


Realizaciju podkasta podržala je Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe.'

Radar levo
    Preporučite članak: