Muzil

Objavljeno: 13.12.2014

Proizvodnja:
Udruga Brid,
Uz potporu Rosa Luxemburg Stiftung
ožujak 2014.

Na sjednici Gradskog vijeća u Puli u četvrtak 8. svibnja s početkom u 17 sati vladajuća koalicija želi usvojiti izmjene GUP-a koje omogućavaju privatizaciju i prodaju Muzila.


Propali politički projekt Brijuni rivijera blokirao je svaki razvoj grada na odabranim lokacijama već 10 godina. Devastacija na Muzilu koja će se dogoditi čekajući realizaciju projekta Brijuni rivijera može se spriječiti samo što skorijim korištenjem objekata. Privremeni korisnici doprinijeli bi očuvanju Muzila dok se u procesu planiranja, u koje će biti uključena cijela zajednica, ne pronađe namjena od koje će svi stanovnici grada imati najveće koristi.

Iako su se građani u raspravu o sudbini Muzila uključili još 2009. godine, gradska vlast uporno je ignorirala protivljenje 4.000 građana privatizaciji i prodaji Muzila. Izrazito velik interes javnosti potvrđuje i činjenica da se 1.500 građana aktivno uključilo u javnu raspravu za Muzil, no njihovi su prijedlozi odbijeni.

U četvrtak 8. svibnja u 17 sati građani će se okupiti ispred Gradske vijećnice u Puli kako bi još jednom iskazali otpor privatizaciji i prodaji ovog za Pulu značajnog dijela grada.
Zavirite u zabranjeni Muzil u prilogu u kojem govore aktivistkinje i aktivisti inicijative Volim Pulu Dunja Mickov, Dušica Radojčić i Željko Marković.

Danas.net.hr / BRID
05.05.2014.