Large zvi%c5%beda%c4%8d

Udruga Pomak objavila je važan alat za zviždače! Objavili su „Priručnik za prijavitelje nepravilnosti“ koji im ukazuje na pravne korake koje je potrebno poduzeti da bi stekli status prijavitelja nepravilnosti.

Udruga Pomak smatra da je pred hrvatskim društvom dugotrajna politička i društvena borba da se korupcija i kriminal prikažu kao najveće zlo. Kada će biti dodijeljeno prvo javno priznanje prijavitelju nepravilnosti, to će biti znak da smo kao društvo zreli za borbu protiv kriminala i korupcije, poručuju iz Pomaka.

Priručnik se besplatno može preuzeti na web stranici udruge Pomak.

Projekt udruge Pomak naziva "Pomaknimo Hrvatsku – stvorimo poticajno okruženje za zviždače" provodi se u sklopu programa Impact4Values i financiran je sredstvima Europske unije. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Nedavno je za Radnička prava predsjednica udruge Adrijana Cvrtila opisala što se dogodi kada ljudi zazvižde. Umjesto pohvale, dobiju otkaz i sudske sporove. Zbog vlastitog iskustva Cvrtila je odlučila osnovati udrugu koja se bavi promocijom zaštite zviždača.

Zoran Pehar
    Preporučite članak: