U posljednjih nekoliko dana slovensko Savjetovalištu za migrante je primilo nekoliko dosta ozbiljnih prijetnji. Prenosimo njihovo propćenje u cijelosti.

 
Prijetnje nas neće ušutkati. Naprotiv!

U posljednjih nekoliko dana smo u Savjetovalištu za migrante, gdje se svaki dan borimo za prava migrantskih i mobilnih radnika (vozača) te izbjeglica i tražitelja azila, doživjeli dva vrlo konkretna slučaja prijetnji. U srijedu, 23. 2. 2016 našeg Borisa Perša je u večernjim satima zaustavio nepoznati muškarac i rekao mu da "ako neće odustati, biti će ušutkan." To se dogodilo samo dan nakon što se Boris Perš pojavio u večernjim satima na televizijskoj emisiji “Odmevi” po pitanju kršenja radničkih prava u autoprijevozu.
A jučer smo u Savjetovalište za migrante primili telefonski poziv u kojem je nepoznata osoba prijetila "šusom u glavu." (direktan prevod: "metak u glavu").  Oba slučaja smo odmah prijavili policiji.

Za svakog tko misli da si može priuštiti ovu vrstu zastrašivanja Savjetovalištu za migrante imamo sljedeću poruku: s takvim kukavičkim djelima samo ćete ojačati naše  iskreno uvjerenje da smo u našom radu na pravom putu.

Tako da - idemo dalje!
Ekipa Savjetovališta za migrante


Preporučite članak: