Large a father s protest

 

Danas vam predstavljamo kratki dokumentarni film južnokorejske redateljice LiGyeong Hong iz 2013. godine. Redateljica na ovaj način predstavlja svoj film A Father's Protest:

 

„Gospodin Hwang je skromni taksist iz grada Sokcho, udaljenog oko 4 sata vožnje od Seula. On je prije šest godina izgubio svoju kći Yumi zbog leukemije. Gospodina Hwanga sam upoznala u proljeće 2011. godine dok je prosvjedovao ispred sjedišta Samsung Electronics. 

Nešto prije završavanja srednje škole, Yumi je krenula raditi u Samsungovom poluvodičkom postrojenju, a 20 mjeseci kasnije dijagnosticirana joj je akutna leukemija. Tijekom borbe sa svojom bolesti ispričala je svome ocu da je u postrojenju morala raditi s toksičnim sredstvima. Ovo je uvjerilo gospodina Hwanga da je Yumina radna okolina krivac za njezinu bolest.

[…] 

Uskoro su se počeli pojavljivati i drugi izvještaju koji su dovodili u vezu radne uvjete u Samsungovim postrojenjima sa smrtima zaposlenika kompanije. Naposljetku su izvještaji o Yuminoj smrti rezultirali time da su gospodina Hwanga kontaktirale organizacije za zaštitu građanskih prava koje su mu ponudile pomoć njegovoj borbi za dobivanje odgovora.

Ovaj dokumentarac prati svakodnevni život gospodina Hwanga tijekom njegove potrage za pravdom. On radi kao taksist u Sokchu i svakog mjeseca putuje dva ili tri puta u Seul sa fotografijom svoje kćeri kako bi prosvjedovao pred sjedištem Samsunga.“

 

       

Izvor naslovne fotografije: stopsamsung.wordpress.com

zv


    Preporučite članak: