Large europe

 

Europski sindikalni institut (ETUI) nedavno je objavio internetski informacijski servis pod nazivom Reforms Watch, koji prati stanje i razvoj radnog zakonodavstva u 28 članica Europske unije (dakle baza podataka pokriva i Ujedinjeno Kraljevstvo). Osnovna tri fokusa su: a) praćenje stanja na tržištima radne snage, b) praćenje zakonskih reformi o mirovinskom osiguranju, c) praćenje razvoja legislativa koje reguliraju štrajkove i d) praćenje štrajkova u spomenutim državama.

Pored navedena tri osnovna fokusa, Reforms Watch također nudi informacije o sindikalnim središnjicama u ovim državama, istraživačkim centrima koji su povezani ili bliski sindikatima (npr. za Njemačku se navodi Wirtschafts- und Sozialwissenschaftliches Institut Hans Böckler Stiftunga) i glavnim institucijama koje reguliraju tržište radne snage.

Reforms Watch će na jednom mjestu okupljati ne samo kratke vijesti o najnovijim događanjima nego i istraživačke i znanstvene članke koje izdaje ETUI. Baza je, dakako, zamišljena kao dugoročni projekt, a zbog svoga kratkog postojanja ne treba čuditi da su mnoge informacije za pojedine države nepotpune, ali, kako naglašava ETUI, one će se nadopunjavati postupno. Nadalje, zainteresirana javnost može poslati svoje mišljenje o projektu, komentare i sugestije putem e-maila (reformswatch@etui.org).

Poveznicu na Reforms Watch pronaći ćete ovdje.


Izvor naslovne fotografije: ETUI
Vijest napisao:

Zoran Veselinović
    Preporučite članak: