Large lidl tjasa kozole  2   2

Primili smo vijest da se nad radnicom Tjašom Kozole, predsjednicom Sindikata Lidl Slovenija, koji je dio Sindikata delavcev trgovine Slovenije, vrši pritisak i priprema otkaz zbog njezinog sindikalnog djelovanja unutar kompanije Lidl Slovenija.

U ovim kriznom vremenu, kada su radnici i radnice trgovina diljem Europe i svijeta jedna od grupa radnika najizloženijih opasnostima zaraze virusom Covid-19, te ujedno i oni koji osiguravaju životno važnu opskrbu namirnicama cjelokupnim populacijama država zahvaćenih pandemijom, uprava kompanije Lidl Slovenija sudjeluje u vršenju nelegitimnog i nezakonitog suzbijanja slobode sindikalnog organiziranja radnika i radnica u trgovinama Lidla.

Lidl na taj način krši pravo na sindikalno organiziranje, jedno od temeljnih i krvavo izborenih ljudskih prava koja je zagarantirano međunarodnim konvencijama kao i nacionalnim zakonodavstvima svih država Europske unije. Zbog toga tražimo od Lidla da poduzme sve mjere nužne da se kolegici Kozole i sindikatu kojeg vodi omogući nesmetan rad s ciljem sindikalnog organiziranja radnika i radnica Lidla Slovenije.


U tu svrhu, pozivamo Vas da potpišete peticiju protiv planiranog otkaza radnici Tjaši Kozole!

Jakov Kolak

Tagovi:

sindikati otkaz    Preporučite članak: