Large 131959797 220892666080618 2507984240408132644 n

 

Ovaj je tjedan prilikom rada na stambenoj zgradi u Vinogradskoj poginuo tridesetogodišnji radnik. Iz PU Zagrebačke kažu nam kako je pao s krova zgrade, a tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Još preostaje da se očituju inspekcije zaštite na radu i da se utvrde detalji nesreće.

Upozoravamo kako je diljem grada vidljivo da poslodavci šalju radnike na visinu bez adekvatne zaštitne opreme i osiguranja od pada, a s dolaskom hladnog vremena, kiše i poledice, radnici se izlažu još većoj životnoj opasnosti dok rade. Niti jedan radnik ne bi smio biti izložen riziku da izgubi život, u pokušaju da za njega zaradi.

Podsjećamo da je u rujnu u Jastrebarskom na radnom mjestu poginuo 34-godišnji radnik, na kojega je pao stroj, a u istom je mjesecu smrtno nastradao i mladi radnik u metaloprerađivačkoj tvrtki Primaboro u Čakovcu. U proljeće su, pri početku sanacije Zagreba od potresa, poginula dva građevinska radnika, obojica u pedesetim godinama života.

Izražavamo sućut obitelji radnika, i tražimo da se inzistira na odgovornosti poslodavaca i adekvatnoj zaštiti na radu radnika i radnica.


Autorica fotografije i vijesti:

Ivana Perić

Tagovi:

građevina    Preporučite članak: