Large nesre%c4%87e na radu kaverica

Dok i dalje čekamo podatke Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje o brojki slučajeva ozljeda na radu u 2021, donosimo pregled slučajeva u veljači prema obavijestima policijskih uprava.

Na stranicama hrvatskih policijskih uprava izviješteno je o šest slučajeva ozljeda na radu u veljači. U Zagrebu je s visine od 6 metara 2. veljače pao 61-godišnji radnik na građevini i teško se ozlijedio, a ista se stvar dogodila i 43-godišnjem radniku na građevini 18. veljače, također u Zagrebu. O tome da su ovakvi slučajevi prečesti u Hrvatskoj jer poslodavci ne osiguravaju sigurne radne uvjete za radnike već smo pisali.

Na gradilištu je nastradao radnik i 22. veljače kad mu je kolega u Susedgradu prešao preko noge bagerom gusjeničarom. 7. veljače bugarski se vozač kamiona teško ozlijedio na graničnom prijelazu Bregana prilikom izlaska iz kamiona. Radnica u mesnici na zagrebačkoj Trešnjevci 18. veljače zadobila je teške tjelesne ozljede prilikom obrađivanja mesa.

23. veljače u Novoj Krivaji radnik Hrvatskih šuma preminuo je nakon što je na njega palo drvo jele koje je rušio radnik obrta iz Virovitice.

Još jednom napominjemo da su informacije o nesrećama i ozljedama na radu krnje jer su prikupljene iz vijesti policijskih uprava diljem Hrvatske – niti su sve policijske uprave ažurne s izvještavanjem o svim svojim intervencijama, niti se za sve ozljede na radu zove policija, niti se, nažalost, svi slučajevi ozljeda na radu prijavljuju Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.


Naslovna fotografija: Petra Ivšić, Radnička prava 

Tea Radović
    Preporučite članak: