Large naslovna

I ovaj mjesec donosimo pregled slučajeva ozljeda na radu prema obavijestima policijskih uprava.

 

Na stranicama hrvatskih policijskih uprava izviješteno je o 5 slučajeva ozljeda na radu u srpnju i čak 3 smrtna slučaja.

13. srpnja od posljedica ozljeda prilikom šumskih radova poginuo je 34-godišnjak u Bariloviću. Dva su radnika preminula zbog pada s velike visine – 5. srpnja preminuo je 42-godišnjak u Zagrebu, a 29. srpnja 21-godišnjak, strani radnik na privremenom boravku u Hrvatskoj kojem su ljestve na kojima je stajao skliznule te je pao s 12 metara visine na betonski pod hale na čijem je krovištu radio.

Svi zabilježeni slučajevi ozljeda na radu ovaj mjesec slučajevi su pada radnika s visina. 60-godišnji radnik je u Osijeku 8. srpnja zadobio teške tjelesne ozljede kad je pao sa skele prilikom popravka stropa sportske dvorane jer skela nije propisno bila postavljena i osigurana, kako je ustvrdio inspektor zaštite na radu, a izvještava policija. I 15. srpnja zabilježen je slučaj pada radnika s visine – stradao je 38-godišnjak na zagrebačkoj Peščenici dok je izvodio radove u školi. Četiri dana kasnije u Velikoj Gorici 22-godišnji krovopokrivač pao je s visine od 8,5 metara, a 22. srpnja radnik u skladištu trgovačkog društva pao je s police, probio pod na katu na kojem se nalazio i pao na betonski pod kat ispod. 49-godišnjak je u Susedgradu pao s visine od 15 metara dok je obavljao poslove održavanja poslovne zgrade. U svim su navedenim slučajevima radnici teško ozlijeđeni.

Još jednom napominjemo da su informacije o nesrećama i ozljedama na radu krnje jer su prikupljene iz vijesti policijskih uprava diljem Hrvatske – niti su sve policijske uprave ažurne s izvještavanjem o svim svojim intervencijama, niti se za sve ozljede na radu zove policija, niti se, nažalost, svi slučajevi ozljeda na radu prijavljuju Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.


Izvor naslovne fotografije: Pixabay, Radnička prava
Vijest napisala:

Tea Radović
    Preporučite članak: