Large cms

Centar za mirovne studije objavio je natječaj za Mirovne studije 2017/2018 godine. U nastavku možete pročitati tekst natječaja:

 

Sudionici/e Mirovnih studija su nemirni građani koji žele aktivno sudjelovati u izgradnji društva s manje nasilja i isključenosti, a više jednakosti i pravde: aktivistice, studenti, prodavačice, učitelji, sindikalistkinje, nezaposleni, zaposlene, mladi, stariji.ŠTO SU MIROVNI STUDIJI?

Mirovni studiji su obrazovno-aktivistički program koji potiče angažman za nenasilnu društvenu promjenu.

Sudionici/e Mirovnih studija su nemirni građani koji žele aktivno sudjelovati u izgradnji društva s manje nasilja i isključenosti, a više jednakosti i pravde: aktivistice, studenti, prodavačice, učitelji, sindikalistkinje, nezaposleni, zaposlene, mladi, stariji.

Mirovni studiji su interdisciplinarno područje koje stvara obrazovni, istraživački i politički potencijal za nenasilnu društvenu promjenu. Mirovni studiji se oslanjaju na postojeće teorije i prakse, kako bi shvatili uzroke sukoba, razvili pristupe za zaustavljanje nasilja, rata i teških kršenja ljudskih prava ali i utjecali na izgradnju pravednog mira za koji je uvjet izgradnja pravednih sustava koji se odupiru direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju, te promišljaju i grade alternative. Ima se tu još mnogo toga za reći, ali za više informacija pročitajte osvrt na prošlu godinu ili se informirajte o temama i fokusima Mirovnih studija kroz naše Osnovne pojmove.KOLIKO KOŠTAJU MIROVNI STUDIJI?

Participacija u troškovima programa za cijelu godinu iznosi 1.500 kuna (za zaposlene), 1.000 kuna (za studente, umirovljenike, nezaposlene). Dio navedenog iznosa (500kn) može se odraditi kroz pomoć u programu i aktivnostima Centra za mirovne studije i naših partnera. Posebno težak socio-ekonomski položaj nije razlog za odustajanje od prijave, naći ćemo neko rješenje.KOLIKO TRAJU?

Predavanja i radionice održavaju se utorkom i četvrtkom od 17 do 21 sati te jednu subotu mjesečno, od 10 – 17 sati, u Kući ljudskih prava, Selska 112c. Program traje od studenog 2017. do lipnja 2018.


KAKO SE PRIJAVITI?

Prijave za Mirovne studije biti će otvorene od 20.8. do 17.9., obrazac za prijavu nalazi se ovdje.

Popunite prijavni obrazac, napravite analizu. Dogovorite intervju i vidimo se!

I:  Pogledajte informacije o programu

II: Ispunjenu prijavu (A) i analizu teksta (B) i pošaljite do 17.9. na adresu: prijave@cms.hr

s naznakom: Za Mirovne studije 2017-18

III: Dogovorite termin intervjua telefonom na 01 482 00 94 ili 091 33 00 183

IV: Dođite na intervju


    Preporučite članak: